A megye 7 csodája között a Körös

A megye 7 csodája között a Körös

önkormányzat békés sport körösök

Nagyon fontos visszajelzésnek tartom, hogy a Békés Megyei Hírlap és a Beol hírportál olvasói a közelmúltban beválasztották a megye 7 csodája közé a Körösök folyóit és a kérészek táncát a Körösön.

Mindez azt is jelenti, hogy a megyében élő polgárok is egyre inkább kezdik felfedezni azokat a különleges természeti értékeket, azt a vadregényes környezetet, amelyet a folyók és a környezetük felvonultatnak.

A Békés Megyei Hírlap munkatársának kérdésére elmondtam, az elmúlt időszakban sokat dolgoztunk a hazánk legtisztább vizű folyói között számon tartott Körösök fejlesztéséért, amelynek eredményeként az aktív turizmus, a vízi, kerékpáros és horgászturizmus egyaránt sokat lépett előre. Lezajlottak a Bejárható Magyarország program beruházásai, és várhatóan hamarosan a kormány elé kerül a Bejárható Körösök Program első része is, ami még nagyobb lendületet adhat a fejlődésnek Hamarosan még inkább elkezdjük a Körösök brand felépítését, de a szavazás azt is bizonyítja, hogy ahhoz megvannak az alapok. Mindez városunk számára sokat, különösen sokat jelenthet.

A megye 7 csodája közé beválasztott két értékről az emléktáblákat dr. Hunya Miklóssal, a Körös-vidéki Horgász Egyesületek Szövetségének elnökével és Balog Zoltán önkormányzati képviselővel, a KHESZ elnökségi tagjával, a Békési Horgász Egyesület elnökével közösen vettük át a békési kikötőben.

Fotó: Lehoczky Péter/Beol

Előző Cikk Következő Cikk